Subject: Insurance & Liability law Posted on: 02/03/2018
Tot voor kort zagen we zelfrijdende auto’s enkel in sciencefiction films. Nu beweren verschillende autofabrikanten dat wij binnen dit en vijf jaar zelfrijdende auto’s ..
Subject: Civil law Posted on: 02/03/2018
Als Nederbelg stelt u zich wellicht de vraag wat de belangrijkste verschillen zijn tussen België en Nederland indien u uit de echt wenst te scheiden? ..
Subject: Labour law Posted on: 02/03/2018
Les employeurs français sont soulagés : la CEDH a validé la présomption de professionnalité des fichiers qu’un travailleur stocke sur l’ordinateur professionnel mis à sa ..
Subject: Commercial & Economic law Posted on: 02/03/2018
De invoering van een wrongful trading-aansprakelijkheidsgrond à la belge in het WER hangt samen met de verhuis van de bijzondere faillissementsaansprakelijkheid van het vennootschapsrecht naar ..
Subject: Company law Posted on: 02/03/2018
Op 2 februari 2018 velde het Hof van Cassatie een merkwaardig arrest (“New Super Marché de la Remorque”) over aandeelhoudersaansprakelijkheid. Het arrest verwerpt het ..
Subject: Tax law Posted on: 02/03/2018
De wettelijke en decretale regelingen inzake de fiscale regularisatie anno 2017 zijn verworden tot een zeer complex geheel waarbij de totstandkoming van de regels in ..
Het ontwerp van Programmawet dat op dit ogenblik in de Kamer behandeld wordt, voorziet niet enkel in een verlaging van de drempel vanaf wanneer de ..
Een bijzondere vraag die zich stelt, is in welke mate de kaaimantaks van toepassing is op binnen de EER gevestigde ICB’s. Wij bespreken deze problematiek ..
Het betreft hier een beslissing van de Dienst Voorafgaande Beslissingen (DVB) van 7 februari 2017. De DVB heeft zich hier moeten buigen over het feit ..
Terwijl de wetgever inmiddels de scherpe kantjes van de 'vangnetbepaling' in de BNI enigszins heeft afgevijld, duiken in de rechtspraak de eerste uitspraken op over ..
Op 1 september werd de wet tot wijziging van het erfrecht gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Twaalf maanden later, op 1 september 2018, treedt het ..
Subject: International & European law Posted on: 27/02/2018
In dat geval moet de werkgever de ontslagen zwangere werkneemster in kennis stellen van de redenen die het ontslag rechtvaardigen en van de objectieve criteria ..
Subject: Company law Posted on: 27/02/2018
Er bestaan verschillende controlestructuren die elk hun eigen nut kunnen hebben in een planning. Zo is een burgerlijke maatschap een handig instrument om bijvoorbeeld controle ..
Subject: Contract law Posted on: 27/02/2018
In haar arrest van 12 december 2017 (AR/2016/298) heeft het Hof van Beroep te Antwerpen bevestigd dat een procespartij, die zich schuldig maakt aan procesrechtsmisbruik ..
Subject: IP law Posted on: 27/02/2018
Merkhouders en merkenbureaus blijven geconfronteerd worden met ondernemingen die zich voordoen als beheerder van een merkenregister of officiële instantie. Hierbij attenderen wij u nogmaals op ..
Subject: Tax law Posted on: 27/02/2018
Een simpele aanrekening op de creditzijde van de lopende rekening van de bedrijfsleider kan soms zorgen voor onaangename verrassingen. Dit blijkt opnieuw uit een recent ..
Subject: Civil law Posted on: 27/02/2018
Wanneer u als Nederbelg een deel van uw vermogen wenst weg te schenken aan uw kind dat in Nederland woont, dient u rekening te houden ..
Subject: Environmental law & Urban Planning Posted on: 27/02/2018
Vlaams Minister Schauvliege bevoegd voor ‘omgeving’ heeft eerder deze week wereldkundig gemaakt dat zij het gemakkelijker wil maken om bouwmisdrijven te regulariseren. Menig Vlaming met ..
Subject: Health & Medical law Posted on: 27/02/2018
Meer en meer mensen wensen niet gereanimeerd te worden en laten hiervoor een niet reanimatietatoeage plaatsen op hun borst. De arts of zorgberoeper zal in ..
Subject: Labour law Posted on: 27/02/2018
Een bereikbaarheidsdienst waarbij een werknemer thuis moet zijn om binnen de 8 minuten na een oproep aanwezig te zijn op de werkplaats is volgens het ..